Sobre Icnea

La nostra història


Treballem en el món de la informàtica des de 1978.

 

Vam néixer en el món del desenvolupament de programes de gestió per empreses mitjanes. Vàrem apostar per invertir en crear aplicacions estàndards que ens permetessin rebaixar els costos d'implantació i poder oferir les nostres solucions a empreses petites i mitjanes sense necessitat de grans inversions.


 

Entre els èxits aconseguits destaquen les aplicacions de gestió Eurogest que vàren ser seleccionades com a software de gestió a l'organització dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Posteriorment també van ser seleccionades per IBM com a software estàndard de gestió de la seva gama d'ordinadors IBM AS/400.

 

Amb el naixement del món Web, vam aplicar la nostra experiència en gestió per iniciar el desenvolupament de solucions de comerç electrònic i de reserves turístiques, amb l'objectiu de potenciar la generació de negoci per Internet.

 

Reinvertim continuament en la millora, tant funcional com tecnològica, dels nostres programes i solucions.

 

Oferim als nostres clients el servei integral per la creació de la seva pròpia plataforma de negoci a Internet. Des dels programes de gestió de continguts i de gestió de negoci, com el Web i el pla per a un posicionament i una visibilitat òptima a la xarxa.

 

Per nosaltres, treballar en equip és més eficaç. Per això treballem conjuntament amb empreses proveïdores de tecnologia d'allotjament en servidors, amb els millors proveïdors de comunicacions, amb dissenyadors gràfics i especialistes en màrqueting digital.

La nostra trajectòria • Els inicis

  El 1973 vàrem començar a desenvolupar aplicacions informàtiques.

  La tecnologia es basava en computadores amb poc més de 16KB de memòria i fitxes perforades com a unitats d'entrada i sortida. Sense discs i amb fitxes amb banda magnètica per a emmagatzemar la informació. Ja treballàvem en aplicacions en 'teleproces', però a velocitats de 1200bps.

  Tot i així uns programes de gestió d'existències i facturació i uns de càlcul de la nòmina i impostos van estar operatius durant molts anys.

 • Centre de càlcul

  Vam fundar a Figueres la primera empresa de serveis informàtics, llavors dita 'centre de càlcul'.

  Moltes empreses de la comarca van introduïr-se al processament informàtic de la seva gestió amb els nostres serveis.

  Ja vàrem usar els primers ordinadors comercials amb pantalles per a la introducció de la informació: el IBM S/34, amb 64KB de memòria i 64MB de disc.

 • Serveis de software de gestió

  Fundem una filial de l'empresa a Barcelona, destinada al desenvolupament d'aplicacions de gestió en sistemes intermedis IBM.

  Gestió comptable i financera, gestió comercial, control de producció i gestió de recursos humans. Durant molts anys vam rebre el guardó de primer Agent IBM d'Espanya pel volum dels projectes desenvolupats.

  La tecnologia ja havia arribat als IBM S/36 i S/38, amb recursos i potències que ens semblaven impressionants: memòries que ja es mesuraven en MB i no en KB, i discs que podien arribar a 2,8GB per només 100.000€.

 • Els Jocs Olímpics

  Guanyem el concurs per proveïr de software de gestió als Jocs Olímpics de Barcelona 92.

  Va resultar que de les 8 propostes presentades, algunes de potents multinacionals com Arthur Andersen, Peat Marwick, Sema Group i altres, la que va resultar tenir ja desenvolupades aplicacions de gestió vam ser nosaltres, els més petits. I vam guanyar!

  La tecnologia havia tornat a donar un salt endavant amb els ordinadors IBM AS/400, que al començament podien tenir configuracions de 12MB de memòria i múltiples unitats de disc de 40GB.

   

   

 • Exportació de software

  Amb les aplicacions informàtiques desenvolupades, comercialitzades amb la marca EURO/GEST, vam anar fent importants projectes a centenars de petites i mitjanes empreses, majoritàriament catalanes. També la xarxa de filials internacionals de REPSOL va implantar els nostres programes.

  IBM va llicenciar les nostres solucions, sota la marca PG/400, com a software de gestió empresarial estàndard de la seva línia d'ordinadors AS/400.

  La tecnologia no feia més que avançar: més i més memòria, capacitat de procès i discs...

  Però una nova tecnologia va començar a fer-se un lloc en el mercat: Internet.

 • El món d'Internet

  Comencem a desenvolupar solucions de gestió i de generació de negoci per Internet.

  Primer amb tecnologies senzilles: ASP de Microsoft i bases de dades Access.

  Però des del 2005 en entorns de desenvolupament potents com l'ASP.NET i potents bases de dades en SQL Server.

  I amb el pas dels anys amb servidors virtualitzats i redundants, discs en estat sòlid i xarxes òptiques duplicades per a connectar a Internet.

  De les capacitats ja no en parlem, doncs la memòria ja és mesura en GB, l'emmagatzematge en TB i les velocitats de transmissió en Mb, però ja sabem que en poc temps a ...